Samospráva si pripomenie 65. výročie oslobodenia mesta

23.11.2009 Medzilaborce

Medzilaborce 23. novembra (TASR) - Národnooslobodzovacie boje z čias druhej svetovej vojny si v týchto dňoch pripomenie viacero miest na východe Slovenska.
Samospráva v Medzilaborciach využila na rekonštrukciu pamätníka osloboditeľom v druhej svetovej vojne dotáciu zo štátneho rozpočtu vo výške 3300 eur (99.415 Sk).
\"Okolie pamätníka sa skrášlilo výsadbou novej zelene i úpravou samotnej plochy okolia pamätníka, \" priblížila Oľga Nestorová z Mestského úradu v Medzilaborciach. Zároveň dodala, že zrekonštruované prostredie dôstojne prispeje k oslavám nadchádzajúceho 65. výročia oslobodenia mesta, ktoré sa budú konať v piatok 27. novembra.
Kultúrny program v súvislosti s výročím oslobodenia mesta pripravuje aj humenská samospráva na štvrtok 26. novembra. V humenskom kaštieli zároveň primátor mesta Vladimír Kostilník odovzdá pamätné medaily priamym účastníkom oslobodenia. Mesto Snina si pripomenie 65. výročie oslobodenia 25. novembra o 11.00 hodine pietnym aktom kladenia vencov pri pomníku padlých.
 

Vyberte región